Σύροι στο Σύνταγμα: Παιδάκι λιποθύμησε – Στο σημείο πούλμαν του δήμου Αθηναίων

Της Ευλαμπίας Ρέβη
Φωτογραφία:Giouxel Petsenik

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των Σύρων στο Σύνταγμα, οι οποίοι μέσα σε ήπιο κλίμα ζητούν να υπάρξει λύση για όλους και όχι μόνο για τον ευπαθή πληθυσμό, που βρίσκεται από τις 19 του Νοεμβρίου στο Σύνταγμα.

Ένα πούλμαν, τελικά, και όχι δύο έχει φτάσει στο σημείο και παραμένει παρκαρισμένο σε έναν παράδρομο, αναμένοντας την άφιξη των Σύρων προσφύγων, που θα μεταφέρει σε κέντρο φιλοξενίας του δήμου Αθηναίων. Μαζί με το πούλμαν στο Σύνταγμα έφτασε και ασθενοφόρο, καθώς ένα αγοράκι από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την πολυήμερη ταλαιπωρία λιποθύμησε. Πληροφορίες κάνουν λόγο για επιληπτικές τάσεις του παιδιού, που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται.

Το αγοράκι σωριάστηκε στο έδαφος, κρατώντας στο χέρι του τα παιχνίδια του… Οταν ο πατέρας του είδε τι συνέβη, άρχισε να τρέχει τρομαγμένος προς το παιδί του. Τότε το πήρε στα χέρια του και το έβαλε επάνω σε ένα τραπέζι, για να τού δοθούν οι πρώτες βοήθειες, τις οποίες προσέφερε ιδιώτης ιατρός που παρέχει ιατρική υποστήριξη στους πρόσφυγες όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Μερικά λεπτά αργότερα, το παιδάκι ανέκτησε τις αισθήσεις του, ενώ το ασθενοφόρο θα το μεταφέρει για εξετάσεις στο Παίδων.

Με βάση νεώτερα στοιχεία, το πούλμαν αναμένεται να παραλάβει επτά με οκτώ οικογένειες Σύρων προσφύγων -περίπου, δηλαδή, 28 άτομα- που θα μεταφερθούν σε κάποιο χώρο φιλοξενίας στο κέντρο της Αθήνας. Εντούτοις, ομάδα Σύρων συνεχίζουν να αντιδρούν στην απόφαση της Πολιτείας να μεταφερθεί ο ευπαθής πληθυσμός σε κέντρα φιλοξενίας και απαγορεύει σε συμπατριώτες τους, άρρωστα παιδιά και γυναίκες, να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα, φοβούμενοι μην τυχόν δοθούν επιλεκτικά διαβατήρια.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s